Начало » Общност » Един от родителите на бебе Калина от Варна става неин донор

Един от родителите на бебе Калина от Варна става неин донор

Бащата или майката на тримесечната Калина от Варна, за която в рамките на два дни се събра сумата от половин милион лева за чернодробна трансплантация в Германия ще бъде неин донор. Това обявиха родителите на момиченцето във Фейсбук.

„Бебе Калина е вече на 3 месеца! Състоянието й към момента е стабилно. Цирозата на черния дроб прогресира, но за щастие няма сериозни усложнения. Малката Калина е добре, смее се, гука, разглежда света около себе си и си играе с цветните играчки. Донор на Калина ще бъде някой от нас – родителите й, но в момента се провеждат допълнителни изследвания кой от нас двамата ще бъде най-подходящ. В очакване сме и лекарите от Университетска болница Хамбург-Епендорф да определят дата за прием в болницата и провеждане на чернодробната трансплантацията на Калина“, гласи съобщението на родителите на Калина.

Бебе Калина е родена на 22 март 2019 г., за съжаление обаче след по-малко от месец на 28-и април детенцето получава вътрешен кръвоизлив. След множество изследвания става ясно, че бебето страда от цироза на черния дроб, в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Надежда за родителите дават лекари от Германия. Алтернатива за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина. Операцията трябва да се направи до края на юли, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева