Начало » Общност » Зоопаркът във Варна отпразнува 11-ия рожден ден на лъва Симба (снимки)

Зоопаркът във Варна отпразнува 11-ия рожден ден на лъва Симба (снимки)

Ръководството и посетителите на зоопарка във Варна отпразнуваха 11-ия рожден ден на лъва Симба.

Рожденика и неговата половинка Косара, които делят една клетка получиха подаръци с вкусни късове прясно месо, топка и играчки. Гостите на празника също получиха сладки изненади.

Симба e роден на 21.06.2008 г. във Франция, а в морския град идва от зоопарка в Стара Загора. Последно царят на животните е станал баща през 2014 г. на 3 лъвчета, които впоследствие бяха преместени в зоопарковете в Хасково и Благоевград.

Клетките на хищниците, които не са ремонтирани от както зоокъта работи от 1961 г., ще бъдат разширени и обновени. Договорът за мащабния ремонт, който предвижда зоопарка вече е подписан, предстои да бъде избран изпълнител. Със заделените средства от 1,2 млн. лв. се предвижда проектиране, реконструкция и ремонт на сектор „хищници“ и „маймуни“, обновяване входната зона, изграждане на павилион за продажба на сувенири, изграждане на нова зона за отдих с детска площадка. Парите са осигурени чрез заем от Регионалния фонд за градско развитие“ (РФГР) – един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева