Начало » Култура » Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за ММФ „Варненско лято“

Музиканти от Италия, Япония, Румъния и ЮАР идват за ММФ „Варненско лято“

Петима световноизвестни солисти се събират на сцената на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 6-ти юли, за да изпълнят два квинтета „Пъстървата“ на Франц Шуберт и Клавирен квартет №1 на Йоханес Брамс. Тематичната рамка на концерта е очертана като „Легенди на класиката“. Клавирната партия в „Пъстървата“ на Шуберт ще изпълни италианският пианист Бруно Канино. Той ще си партнира с Такаши Шимицу от Япония – цигулка, Владимир Менделсон от Румъния – виола, и Антон Никулеску също от Румъния – виолончело. Още виртуозност в квинтета ще внесе Леон Бош – познатият вече на варненската публика майстор на контрабаса.

Петимата гости на фестивала ще дадат своя интерпретация и на Клавирен квартет №1 в сол мажор на Брамс, който наред с големите си симфонични произведения, силно повлияни от Бетовен и романтиците. Началото на концерта е от 19.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Пълната програма на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2019, който се организира от Община Варна, в партньорстов с Министерството на културата – тук.

 
<
Петя Митева