Начало » Спорт » Варна стана отборен шампион на Спартакиадата на ВиК

Варна стана отборен шампион на Спартакиадата на ВиК

Служителите от Варна се представиха отлично на Спартакиадата на ВиК дружествата от цяла България. Надпреварата в шест вида спорт се проведе в курорта Свети Свети Константин и Елена край морската столица. Участваха 30 отбора. Представителите на дружеството от Варна показаха най-силни игри и завършиха като №1 в отборното класиране с огромен аванс пред втория и третия.

Те показаха, че няма кой да ги бие на тенис на маса като спечелиха първото място в индивидиулното класиране както при жените, така и при мъжете. Анна Господинова е №1 при дамите, а в силния пол над всички бе Кирил Господинов (на снимката). Любопитното е, че те са от едно семейство – майка и син. На второ място след Анна остана съгражданката й Силвия Димитрова, а Виолин Лазаров остана на крачка от медалите при мъжете – на четвърто място.

Силният волейболен тим за жени на ВиК Варна бе пълен господар на плажа и стана първи с 20 точки, следван от Бургас и Русе с 16 и 12. При мъжете тимът на морската столица остана трети след „Софийска вода“ и Стара Загора.

Георги Богданов от Варна показа най-точен мерник в играта на дартс, където остави зад себе си Петър Петров от Водоснабдяване Русе и Димитър Караиванов от Ямбол.

Малко не достигна на смесения отбор на ВиК Варна да грабне титлата и в тегленето на въже, но остана втори след колегите от Враца. Трети тук са представителите на Хасково.

Галена Костуркова и Йордан Андреев станаха четвърти в двата пола на шахмат, а на минифутбол варненци са пети.

Надпреварата беше официално закрита с красиво тържество в събота вечер.

 
<
Budnavarna