Начало » Общност » Румънецът, прегазил дете във Варна, през сълзи в съда: Не видях нищо

Румънецът, прегазил дете във Варна, през сълзи в съда: Не видях нищо

Румънецът Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина във Варна, се разплака в съдебната зала при обжалването на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

„Съжалявам, никога не съм искал да нараня дете. Не видях нищо и не знам как се случи”, заяви пред Апелативния съд 32-годишният чужденец, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.

Въззивната инстанция отложи своето решение за 12 юли. Дотогава трябва да бъде изготвена справка от румънските власти за съдебното минало на Крецу и за извършените от него нарушения като шофьор. След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане зад решетките.

Самият Крецу заяви, че е неосъждан, а като шофьор е извършвал „незначителни нарушения”.

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, тъй като може да се укрие, защото няма адресна регистрация във Варна.

Защитникът акцентира върху доброто процесуално поведение на Крецу, който е дал пълни обяснения пред разследващите, а след инцидента не е напуснал местопроизшествието.
„Той няма възможност, нито намерение да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още адвокат Арменчев.
Източник: dariknews.bg
 
<
Петя Митева