Начало » Общност » Вижте кои са номинирани за почетни граждани на Варна

Вижте кои са номинирани за почетни граждани на Варна

Съгласно чл. 2 от Статута за удостояване с почетни звания и отличия на Община Варна, званието „Почетен гражданин на Варна“ е най-високото признание на обществеността на града за изключителен принос и заслуги за развитието на общината и за принос в националната култура.

В община Варна са постъпили следните 8 предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин“: Стефан Стаматов Стефанов (легенда на спортната гимнастика), акад. Станимир Любенов Троянски (математик, преподавател), Борислав Николов Дряновски (историк, публицист), Пенко Златев Николов (бивш национален треньор по хандбал), проф. д-р Димитър Енчев Камбуров (ортопед и травматолог, бивш ректор на МУ – Варна), Ивайло Василев Стоянов (Мариус Куркински – творец и артист), проф. Милко Хинев Коларов (музикант и композитор, носител на ордена „Св. св. Кирил и Методий“, огърлие), хаджи Ламбрин Сотиров (краевед, публицист, създател на НМ „Стара Варна“).

На основание чл. 8 от Статута за удостояване с почетни звания и отличия на община Варна, кметът Иван Портних и председателят на местния парламент Тодор Балабанов ще проведат публично обсъждане на предложенията за званието „Почетен гражданин на Варна“ на 24 юли от 16 ч. в зала „Пленарна“.

Източник: chernomore.bg

 
<
Петя Митева