Начало » Общност » От три дни Варна танцува

От три дни Варна танцува

На 15 юли 2019 г. във Варна започна първото направление на Фестивала FUNCITY+-Танци, научи BudnaVarna.bg.
В него са включени над тридесет събития. Сред тях има подходящи  занимания както за начинаещи, така и за напреднали.
Фестивалът беше открит с „DANCE CAMP“ и „Улицата на готвачите“, които тази година са партниращи събития част от програмата му.
Първият фестивален ден продължи с Break  работилница, на входа на Морската градина, водена от Станислав Живков, познат в танцовите среди като Method. Малко след това на втората локация на Фестивала, на стълбите на Летния театър, се проведе урок по въртене на пойове. Група начинаещи направиха първи стъпки в изкуството да въртиш огън. За щастие пойовете бяха учебни, но придобитите умения на лице.
На 16 юли програмата на събитието  беше обогатена от български народни ритми в работилницата на Евгени Чакъров от „Елбетица“-клуб за народни танци. С любителите  на меренге  танцуваха нашите приятели от „Маламбо“.
В третия ден почитателите на модерния балет, бяха ръководени от Валери Обретенов докато танцуваха до Кривото дърво-третата локация на Фестивала.
ХамелеON-ската работилница на „Сдружение няма невъзможни неща“ оживи Летния театър, последвана от Суинг на „Kremena Dance Centre“.
На входа на Морската градина над 60 човека танцуваха бачата със студио „Маламбо“, а денят приключи със стиловото  танцово състезание  „UDANCE“, организирано от Method.
До 21 юли на локациите на Фестивала могат да бъдат посетени още интересни танцови работилниц „K-pop“,  Спортни танци, Contemporary dance, Zumba и др.
В програмата на Фестивала е включено огненото представление „Пробуждане“ в изпълнение на „Палячи“ и Международните танцови битки „Bring That Beat Back All Style Dance Battle“, с които направление Танци, завършва.
Следващата активност в рамките на FUNCITY+, който се организира от Община Варна и е ключова инициатива на Варна ЕМС 2017, е Спорт. То ще се проведе от 14 до 18 август. Всички желаещи да се включат в него могат да подадат заявки до 30 август на отворената за това покана. Повече информация на: @funcityplus.
 
<
Петя Митева