Начало » Общност » Роми нападнаха варненец, премахнал обява от дърво (видео)

Роми нападнаха варненец, премахнал обява от дърво (видео)

Жител на Варна е бил нападнат от група роми, след като е премахнал поставена от тях обява на дърво. Разправията възникнала вчера около обяд в градинката до Драматичния театър „Стоян Бъчваров“, като по думите на потърпевшия ромите са се държали безпардонно и са били агресивни.

Аз премахнах една обява от дърво, след което ми скочиха с юмруци и ругатни, че това е работата им от 20 години насам, пише мъжът.

Той е подал сигнал в полицията и служители на Първо РУП са пристигнали на мястото за по-малко от пет минути. Двама от най-агресивните роми са отведени за показания, като през цялото време възрастна ромка не спирала да заплашва, включително и полицаите, че лепи обяви от 20 години, че всички я знаят, че познава шефа на полицията и била неприкосновена, разказва гражданинът, който е заснел част от случката. По негова информация ромите са били глобени с по 500 лева.

Докога ще позволяваме градовете ни да приличат на сметища, облепени с реклами за ремонт на покриви, кредити и почистване на домове?!? Има ли кой да контролира това безобразие?!? Ние, гражданите ли трябва да се жертваме, за да може мястото, където живеем да изглежда чисто, пита мъжът в пост в социалната мрежа Facebook.

Източник: varnautre.bg

 
<
Петя Митева