Начало » Култура » Международен фолклорен фестивал ВАРНЕНСКО ЛЯТО 2019

Международен фолклорен фестивал ВАРНЕНСКО ЛЯТО 2019

Досега на сцената на Летен театър са танцували над 10000 изпълнители от 49 държави на Европа, Азия и Америка. Основен организатор на МФФ е Община Варна.В предстоящото 28 издание от 28юли до 1август ще вземат участие над 350 артисти от: АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АРЖЕНТИНА, СЛОВАКИЯ, КОЛУМБИЯ, СЕВЕРЕН КИПЪР,БАШКИРИЯ,ИСПАНИЯ и БЪЛГАРИЯ.

Българското участие ще бъде защитено от 2 познати на град Варна утвърдени ансамбли-Фолклорен ансамбъл ,,Варна“при НЧ,,Христо Ботев“ и АНПТ,,Одесос‘‘ при ОД МВР-Варна. Фестивалът преминава под мотото за приятелството Заедно днес и завинаги и Да останем приятели. Ще започне с традиционното колоритно шествие от площад Независимост до Морската градина на 28.07 от 19.00ч. Всяка вечер от 19.00 ч, ансамблите участват на сцена Раковина.

Съпътстващи концерти ще има в район Владиславово . Два концерта на 29 и 30.07 ще се реализират и в курортен комплекс ,,Златни пясъци‘‘.В програмата на Фестивала ще бъдат осъществени 12 прояви,като всички концерти са с вход свободен. Фестивалът е член на ЕФФА-/Европейската фестивална асоциация/ и ЦИОФФ /Асоциацията за фолклорни фестивали член на ЮНЕСКО/.

 
<
Budnavarna