Начало » Политика » Джамбазки за шефката на НАП: Нахално поведение

Джамбазки за шефката на НАП: Нахално поведение

Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител. Това каза пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод изявлението на шефката на Националната агенция по приходите Галя Димитроява след връщането й от отпуск.

След като приходната агенция беше хакната и данните на милиони българи изтекоха в мрежата, Димитрова не прекъсна своя отпуск, а по-късно обяви, че това е било много трудно решение и е имала уважителни лични причини да не го направи.

„Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения“, категоричен беше заместник-председателят на ВМРО и добави, че трябва да има наказани служители на НАП.

Той беше категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората.

„Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни“, заяви той.

Джамбазки коментира и предстоящите местни избори в страната през есента.

„Съмнявам се с „Атака“ да излезем с общи кандидатури за кметове“, заяви той по повод раздора в малката коалиция на „Обединени патриоти“.

Продължават обаче разговорите с НФСБ за общата кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов.

„Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове“, коментира той.

Евродепутатът засегна и глобите, които ЦИК наложи на него и лидерър на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания за евроизборите.

„И двете глоби са безумни. Ние ще ги обжалваме. И двете глобпо частна телевизия. Това не би трябвало да ни засяга чисто технически дори“, обясни Ангел Джамбазки.

 
<
Budnavarna