Начало » Хайлайф » Наградиха най-силните поп изпълнители в ММК „ART STARS-Звезди на изкуството“

Наградиха най-силните поп изпълнители в ММК „ART STARS-Звезди на изкуството“

Приключи конкурсът за поп пеене в рамките на Петият Международен музикален конкурс „ART STARS-Звезди на изкуството“.

„Чухме най- силните участници от създаването на конкурса. Конкуренцията беше голяма, но и наградите бяха много. Журито в състав Хайгашод Агасян – председател и членове – Нелко Коларов и Славин Славчев присъдиха Гран при на Александър Петров от Добрич и Гран при джуниър на Жаклин Костадинова от Бургас. За участие във втори етап от националната селекция за български участници в престижния конкурс “ Славянски базар“ във Витебск бяха класирани Жаклин Костадинова от Бургас и Никол Петковска от Пловдив. Първите награди бяха 10, вторите -13, третите -10. Имаше много специални награди, покани за участие в международни конкурси в чужбина. Свои награди раздаде и Детското жури. Гала концертът премина с препълнена зала, много овации и емоции“, сподели след Гала концерта снощи в Младежкия дом на Варна създателят на конкурса Мила Маврова.

Припомняме, че Гала концертът в категория „Класическо пеене“ е тази вечер от 20 часа в Концертното студио на Радио Варна.

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се организира от Фондация „Звезди на изкуството“ и Inner Wheel България. Престижната и популярна в страната и чужбина музикална надпревара се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, чрез Фонд „Култура“ , Община Аксаково,“ Обществен дарителски фонд за Варна“, Солвей Соди –Девня , „Магазини 300“. Конкурсът се подкрепя и от много други организации и фирми като Асоциация „Булгарика“, Музикална къща „Factor“, Shiho -import-export, рекламна агенция Protema  и др. Те предоставят художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и др.

 
<
Budnavarna