Начало » Общност » Условна присъда за варненец заплашил бившата си приятелка с убийство

Условна присъда за варненец заплашил бившата си приятелка с убийство

36-годишен мъж беше осъден от Районeн съд – Варна за отправени закани за убийство към негова бивша приятелка, съобщиха от институцията.

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс – за отправяне на закана с убийство към жена, с която известно време поддържал връзка. В условия на продължавано престъпление, на два пъти, с общо две деяния в периода от 2 август 2017 г. до 3 декември 2018 г., той заплашвал доскорошната си приятелка, с което възбудил основателен страх у нея от осъществяването на заканите.

В единия от случаите, подсъдимият пред свидетели заплашил потърпевшата с думите „когато свърши ограничителната ми заповед, ще те заколя“, като демонстративно показал запасан под дрехата си нож. Следващият път, при среща в заведение, той отново се държал агресивно, буйствал и се заканвал на пострадалата, заради което била сигнализирана полицията.

Деянието, извършено от подсъдимия представлява престъпление против личността. 36-годишният мъж е неосъждан досега. Той получи наказание от една година лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с три години изпитателен срок. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

 
<
Петя Митева