Начало » Общност » Акция по безплатна кастрация на бездомни кучета и котки започва във Варна

Акция по безплатна кастрация на бездомни кучета и котки започва във Варна

Акция по безплатна кастрация на бездомни животни ще започне във Варна. Инициативата е на фонадация „Лъки Хънт“ и ще се осъществи съвместно с Община Варна.

Акцията по кастрация ще се проведе в периода от 24 до 27 септември в Общинския приют за кучета в Каменар и ще обхване както кучета, така и котки.

На място в кучкарника вече е инсталирана мобилна клиника, похвалиха се огранизаторите, а в момента е започнало почистване и подготовка на клетките, в които ще се настаняват животните.

От Лъки хънт призовават всички доброволци, за съдействие, за да може да осъществи този голям и дългочакан проект.

Всеки, който, няма възможност да доведе бездомниче на място в приючта, може да сигнализира община Варна, за да може екипите за улавяне да го доведат.

Междувременно вчера стана ясно, че всички кучета от приюта в Каменар вече са поети от Лъки Хънт.

„Още един фантастичен ден за нас. Най-накрая успяхме да вземем последните 3 кучета от нещастния мрак, глад и мирис на смърт. Общинският приют за бездомни кучета вече е официално празен. Оптимисти сме, че заедно с местната управа на Варна ще направим промяна в „хуманното отношение“ към бездомните улични кучета. Приюти като този нямат място в нашия живот или общество”, се отбелязва в поста във Фейсбук профила на организацията.

Източник: moreto.net

 
<
Петя Митева