Начало » Спорт » Най-добрите пилоти на Балканите идват на дрифт шампионат във Варна

Най-добрите пилоти на Балканите идват на дрифт шампионат във Варна

Второто издание на Balkans Drift Super Cup отново ще събере най-добрите пилоти от целия Балкански регион. Домакин на надпреварата ще бъде картинг писта Варна, където в рамките на два дни – 27 и 28 септември ще станем свидетели на невероятно шоу и спиращо дъха състезание.

Атлетите, които ще вземат участие в предизвикателството, са 32-ма шампиони от 5 държави – България, Румъния, Сърбия, Гърция и Турция. Всеки един от тях е получил специална покана, базирана на високите си постижения и развитието си в дрифт дисциплината. Водещ ще бъде известният коментатор на Formula 1 Момчил Манчев, който подробно ще ни запознае с правилата на оценяване и пилотите. Съдия на Balkans Drift Super Cup ще бъде Директорът на световния дрифт шампионат Drift Kings и Президент на Световната дрифтинг асоциация Майк Прокюрор.
Balkans Drift Super Cup е динственото дрифт състезание в България, което се провежда вечерта на изкуствено осветление, само под прожекторите на пистата.

В първия ден (27.09.) на пилотите им предстои квалификация, която ще определи кои от тях ще продължат във втория ден. Оценяването е на базата на телеметрия, която отчита скорост, ъгъл на завиване и състезателна линия. След квалификацията напред продължават половината – Топ 16, които се изправят директно в битка един срещу друг на следващия ден (28.09). Оценяването на Топ 16 се извършва от двама съдии, които следят и за атрактивното представяне на пилотите.

Миналата година състезанието се проведе за първи път, а победител стана българския пилот Стефан Цанков – Арчи от Mirafiori Team. Тази година отново ще видим имена като Стефан Цанков, Павлин Пенев, Красимир Стефа

Победителите ще получат не само високото признание и купа, но и парични награди – 1000 лв. за първо място, 600 лв. за второ и 400 лв. за трето.

Balkans Drift Super Cup има за цел да представи дрифта в неговата същност – като атрактивен автомобилен спорт, носещ забавление, но същевременно изискващ сериозна подготовка, дисциплина и обезопасена среда за практикуване.

 
<
Budnavarna