Начало » Общност » Времето с BudnaVarna.bg – 17 октомври 2016

Времето с BudnaVarna.bg – 17 октомври 2016

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове над северното крайбрежие валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен вятър от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В следобедните часове днес от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и ще са почти без дневен ход – сутринта между 7° и 12°, а дневните – между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса. Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши.

В планините ще има облаци и мъгли. Ще вали, като на 1500 м валежите ще са от сняг. Само утре от тази седмица няма да вали, но ще се събудим с по-ниски температури. Максималните температури от сряда ще започнат да се повишават, стигайки до над 20 градуса в петък.

 
<
Budnavarna