Начало » Общност » Съдът задължи кмета да обясни кръговото движение пред бившата калолечебница

Съдът задължи кмета да обясни кръговото движение пред бившата калолечебница

Административният съд във Варна отмени като незаконосъобразен мълчалив отказ на кмета Иван Портних да изясни предназначението и собствеността на кръговото движение пред бившата калолечебница на крайбрежната алея. На мястото на здравното заведение с близо вековна история концесионерът на градските плажове – една от многото фирми, свързани с ТИМ, това лято отвори кръчма, наречена „Кални бани“. Въпреки че движението на автомобили по алеята е ограничено, на концесионерите бяха предоставени 25 пропуска. Сновящите коли с клиенти на баровете и дискотеките край плажа нощем обаче са много повече от тази бройка.

Още през юни Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) е поискало информация от кмета за собствеността на асфалтовата площадка пред заведението и съседните й имоти, инициирането и съгласуването на разрешението за строеж, както и за източника и размера на изразходваните средства. След като не е получило никакъв отговор, логично е завело жалба в съда.

Със съдебното решение преписката по заявлението на СОПА се връща на кмета за произнасяне. То може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Източник: Топ новини

 
<
Budnavarna