Начало » Общност » Варненският район „Одесос“ чества празника си

Варненският район „Одесос“ чества празника си

С празничен концерт „Талантите нямат възраст-5” в зала 1 на Фестивалния и конгресен център на 23-и октомври, район „Одесос” ще отбележи за пети път празника си.

Началото е 18.00 ч. като преди това настроението ще бъде подгрято от изпълнения на Представителния оркестър на ВМС.

В концертната програма са включени изпълнения на възпитаници на НУИ „Добри Христов”, варненска вокална формация „Одесос”, клуб по танци „Стар Денс”, арменски танцов състав „Гаяне Марашлиян” към читалище „Свети Саркиз 2007”, състав народни танци при СОУ ”Елин Пелин” и със специалното участие на госта –сопраното Даниела Димова, Директор на ТМПЦ-Варна.

Сутринта от 10.30 ч. от района са подготвили подарък за децата-детски куклен спектакъл „Морски дар” на театрална група „Трик-трак”, на сцена „Раковина” в Морската градина, а при дъждовно време-в зала 2, ”Европа” на ФКЦ.

Празникът на третия по население район на Варна се отбелязва за 5-и път, след като с решение на ОбС на града през 2012-а г. за него бе определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на днешния район „Одесос” са назначени първите български административни и съдебни власти- Временен градски съвет, Окръжен управителен съвет и Окръжен съдебен съвет.

 
<
Budnavarna