Начало » Общност » Дежавю: Позеленяло коте се разхожда из Варна

Дежавю: Позеленяло коте се разхожда из Варна

Коте с боядисани лапички и опашка в зелено скита около закусвалните по бул. „8-ми промирски полк“ във Варна, видя репортер на Varna24.bg.

Дали това е арт начинание, лоша шега или открита агресия срещу животните, можем само да гадаем.
Животинчето е дружелюбно и доверчиво и вероятно това го е направило жертва на злосторници, решили да се изграврят с природата.
Можем само да се надяваме, че боята, с която е „разкрасено“ злощастното животно, не е отровна.
Припомняме, че през юни 2014 г. котка с яркозелена окраска, която живее на улицата във Варна, за няколко дни успя да се превърне в онлайн звезда.

За странния й цвят писаха „Дейли мейл“, „Дейли телеграф“, „Хъфингтън поуст“, и дори „Индипендънт“. Видео с животното, което изглежда в чудесно здраве въпреки цвета си, бе излъчено и от руската „Eр Те“ (RT). Медиите се напълниха с теории за това как котката се е сдобила с цвета си.

Варненци направиха и „Фейсбук“ група, чиято цел бе да бъде открит виновникът за това тя да изглежда така. Според много жители на морската столица става дума за вандализъм.

Според някои от хората в групата котката понякога спяла на място, където има оставена боя на прах, разтваряща се при дъждовно време, защото от ден на ден цветът й ставал все по-зелен.

Ветеринари тогава споделиха, че е възможно да става дума за готварска боя, тъй като котките се мият с близане и ако препаратът не е безвреден, последиците биха били фатални.

Източник: Варна24

 
<
Budnavarna