Начало » Общност » Скулптурите от фестивала Сontempo стоят като изоставени в Морската градина

Скулптурите от фестивала Сontempo стоят като изоставени в Морската градина

7-те скулптури, изработени по време на осмото издание на международния Фестивал за съвременно изкуство Сontempo и дарени на Община Варна, стоят като изоставени в Морската градина, видя репортер на Varna24.bg.

Никъде около произведенията на изкуството няма указателна табела чии са и част от какъв проект са. Не само туристите, но и варненци, които не са в течение на културната проява, недоумяват какво правят струпани на едно място толкова арт творения.
„Вярвам, че тези проекти, изработени от камък, метал и дърво, ще бъдат експонирани на най-подходящите места във Варна. Този тип партньорство с Община Варна, откъдето получихме финансова подкрепа чрез фонд „Култура“, е работещ „, каза при връчване на дарението директора на фестивала Дора Дончева.
Добре би било уникалните произведения да намерят своето подходящо място в морския град и до всяко да има данни за неговия създател и за проекта.

Ето и авторите на уникалните произведения, които стоят като изоставени в парка:

Проект Infinity, Георги Минчев, скулптура дърво

Opus memoria проект, Паоло Вивиан, скулптура камък

Фигури проект, Пламен Аврамов, скулптура метал

Проект безкрайност, Николай Нинов, скулптура камък

Проект Полет, Ренцо Дуранте /Италия/, скулптура камък

Проект нагласа към живота, Итка Кусовв /Чехия/, скулптура камък

Проект Infinity, Ли Дзао /Китай/, скулптура камък

Международният фестивал за съвременно изкуство Contempo е създаден по идея на художничката Рая Георгиева /1978-2009/ през 2009 г. и се организира от фондация „Рая Георгиева“ с партньорството и подкрепата на варненските частни галерии, държавни и общински културни институции, бизнес структури с интереси в областта на креативните индустрии, културни активисти, журналисти и общественици.

 
<
Budnavarna