Начало » Общност » Вандалите отново завладяха подлезите (снимки)

Вандалите отново завладяха подлезите (снимки)

Подлезите под бул. „Княз Борис I” във Варна отново са „украсени“ с графити, глупави драсканици и тагове на хулигани, които очевидно са доста далеч от мечтания статут на улични артисти. Това е равносметката около година след като те бяха основно ремонтирани, изчистени и обновени.

Минувачите между Морската градина и останалата част на града вече са установили, че нито един от подземните проходи не е наред. Ако не е надраскан, ще липсва осветление или ще има грозно и опасно зеещо разбито ел.табло. По пода на съоръженията пък все още има кални наноси от предните дъждове, които гарантират неприятна доза прах за всеки преминаващ.

Работят или не рампите за хора с увреждания не е много ясно, както и как точно могат да се използват. Засега е добре, че поне никой не ги е изкъртил и откраднал, но може би само защото на никой не му хрумнало за какво да ги ползва.

Очевидно е, че ситуацията в тези, а и в останалите подлези във Варна, се изплъзва от контрола на общината. Само за година ефектът от вложените пари, които със сигурност никак не са малко, просто не личи. Не е ясно дали това, че в някои подлези цари постоянен непрогледен мрак, помага на вандалите или е резултат от техните набези. Факт е обаче, че осветлението не свети на доста места и ги прави твърде неприветливи в тъмните часове.

По темата за въвеждане на видеонаблюдение на подлезите във Варна се говори най-малко от 5 години. Но говоренето и правенето са различни неща. Това обаче към този момент изглежда единствения възможен ход на общината в отговор на вандалите. Разбира се, резултатът от него не сигурен, единият вариант е драскащите хулигани да бъдат хванати, другият – камерите да бъдат откраднати.

Източник: Петел

 
<
Budnavarna