Начало » Общност » Вандалите отново завладяха подлезите (снимки)

Вандалите отново завладяха подлезите (снимки)

Retro_Muzei

Подлезите под бул. „Княз Борис I” във Варна отново са „украсени“ с графити, глупави драсканици и тагове на хулигани, които очевидно са доста далеч от мечтания статут на улични артисти. Това е равносметката около година след като те бяха основно ремонтирани, изчистени и обновени.

Минувачите между Морската градина и останалата част на града вече са установили, че нито един от подземните проходи не е наред. Ако не е надраскан, ще липсва осветление или ще има грозно и опасно зеещо разбито ел.табло. По пода на съоръженията пък все още има кални наноси от предните дъждове, които гарантират неприятна доза прах за всеки преминаващ.

Retro_Muzei

Работят или не рампите за хора с увреждания не е много ясно, както и как точно могат да се използват. Засега е добре, че поне никой не ги е изкъртил и откраднал, но може би само защото на никой не му хрумнало за какво да ги ползва.

Очевидно е, че ситуацията в тези, а и в останалите подлези във Варна, се изплъзва от контрола на общината. Само за година ефектът от вложените пари, които със сигурност никак не са малко, просто не личи. Не е ясно дали това, че в някои подлези цари постоянен непрогледен мрак, помага на вандалите или е резултат от техните набези. Факт е обаче, че осветлението не свети на доста места и ги прави твърде неприветливи в тъмните часове.

По темата за въвеждане на видеонаблюдение на подлезите във Варна се говори най-малко от 5 години. Но говоренето и правенето са различни неща. Това обаче към този момент изглежда единствения възможен ход на общината в отговор на вандалите. Разбира се, резултатът от него не сигурен, единият вариант е драскащите хулигани да бъдат хванати, другият – камерите да бъдат откраднати.

Източник: Петел

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *