Начало » Общност » Сектанти подновиха религиозните атаки във Варна

Сектанти подновиха религиозните атаки във Варна

Чужди граждани провеждат религиозна агитация във Варна, предаде „Фокус“. Представители на „Свидетели на Йехова“ от месеци предлагат изобилие от безплатни списания и брошури на руски език в центъра на Варна.

По акцента и външния вид си личи, че религиозните пропагандатори са руснаци. Често те избират района до Държавния архив, на метри от Варненската и Великопреславска митрополия и Катедралния храм.
В следобедните часове вчерас три жени и един мъж очакваха желаещи да вземат от пропагандните материали. Все по-често печатни материали се предлагат от членове на „Свидетели на Йехова“ и по улиците или по домовете на хората.
Мъже и жени с книги в ръка спират минувачите по основни пътни артерии в града и им подават библии. Брошурите обикновено са поставени на специални колички, а хората които ги предлагат бързо и необезпокоявано могат да се преместят на друго място. Част от надписите върху брошурите са на руски език и гласят: „Исус Христос наистина ли е съществувал“, „Как се е появил животът“, „Добра вест от Бога“ и „Пробудете се!“. На някои от тях е изписан и сайт в интернет.
 
<
Budnavarna