Начало » Общност » Сектанти подновиха религиозните атаки във Варна

Сектанти подновиха религиозните атаки във Варна

Retro_Muzei

Чужди граждани провеждат религиозна агитация във Варна, предаде „Фокус“. Представители на „Свидетели на Йехова“ от месеци предлагат изобилие от безплатни списания и брошури на руски език в центъра на Варна.

По акцента и външния вид си личи, че религиозните пропагандатори са руснаци. Често те избират района до Държавния архив, на метри от Варненската и Великопреславска митрополия и Катедралния храм.
В следобедните часове вчерас три жени и един мъж очакваха желаещи да вземат от пропагандните материали. Все по-често печатни материали се предлагат от членове на „Свидетели на Йехова“ и по улиците или по домовете на хората.
Мъже и жени с книги в ръка спират минувачите по основни пътни артерии в града и им подават библии. Брошурите обикновено са поставени на специални колички, а хората които ги предлагат бързо и необезпокоявано могат да се преместят на друго място. Част от надписите върху брошурите са на руски език и гласят: „Исус Христос наистина ли е съществувал“, „Как се е появил животът“, „Добра вест от Бога“ и „Пробудете се!“. На някои от тях е изписан и сайт в интернет.
Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *