Начало » Общност » Наказаха с „Пробация“ 22-годишна проститутка

Наказаха с „Пробация“ 22-годишна проститутка

В бързо производство, 22-годишна беше осъдена на „пробация“ от Районен съд – Варна за получаване на нетрудови доходи чрез проституция.

Деянието е наказуемо по чл. 329 ал. 1 от НК. 22-годишната Мерал М. призна вината си в това, че като пълнолетно работоспособно лице продължително време не се занимавала с обществено полезен труд като е получавала нетрудови доходи по неморален начин – чрез проституция. След сключено в съдебната зала споразумение на Мерал М. бе наложено наказание пробация за срок от 6 месеца при двете задължителни мерки – срещи с пробационни служители и регистрация по настоящ адрес, при периодичност 2 пъти седмично.

Подсъдимата предлагала сексуални услуги на клиенти срещу заплащане на обществено място, като обичайно проституирала в централната част. Много нощи тя била засичана от патрулиращи полицаи да предлага секс-услуги на открито по бул. „Владислав Варненчик“, в района на фото „Луна“.

Само в периода от 3 февруари до 23 юни тази година, за извършване на подобни деяния, на 22-годишната Мерал М. са били съставени общо 11 предупредителни протоколи от полицията. В ранните часове на 23 юни т.год. в същия район тя за пореден път била хваната да проституира и отведена в районното управление на МВР.

Подсъдимата веднъж вече е била освобождавана от наказателна отговорност с налагане на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева, отново за деяние по чл. 329, ал. 1 от НК. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 
<
Budnavarna