Начало » Общност » „Фрапорт“ посрещна 35-милионен пътник на летище Варна

„Фрапорт“ посрещна 35-милионен пътник на летище Варна

Летищният оператор на аерогарите във Варна и Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД посрещна 35-милионния пътник от началото на концесията на двете морски летища. Късметлийката Светлана Хънт, която пристигна с полет TK1051 на Турски авиолинии от Истанбул, получи много подаръци.

„Поздравявам концесионера за усилията, които полага за развитието на летище Варна! Днес е Димитровден, когато, според народното поверие посрещаме зимата. Ние пък заедно посрещнахме поредния милионен пътник на аеропорта! Затова вярвам, че заедно с управата на летището ще продължим да работим за утвърждаването на Варна като целогодишна дестинация. Убеден съм, че следващият туристически сезон ще бъде още по-успешен“, сподели кметът Иван Портних.

„Радвам се, че тази година успяхме да постигнем рекорд и в сравнение с 2006 г, която бе първа за нас тук, обслужихме с над 1 млн. пътници повече на двете летища. Желаем да запазим тази тенденция, като увеличим зимния трафик. Именно заради това започваме нова програма. Благодаря на кмета на града и на областния управител, че подпомагат този процес“, каза главният изпълнителен директор на компанията Улрих Хеппе.

На тържеството присъстваха директорите на летищата във Варна и Бургас – Димитър Костадинов и Георги Чепилски, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, представители на „Турските авиолинии“, служители на аерогарата.

През 2006 г. държавата възложи на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД концесия за развитието и управлението на летище Бургас и летище Варна за 35 години. До момента компанията е инвестирала над 350 млн. лв. в разширяване и модернизация на инфраструктурата, подобряване на всички технически съоръжения и оборудване, както и обучения и повишаване квалификацията на персонала в двете летища. През изминалото десетилетие годишният трафик на двете летища общо се е увеличил с повече от един милион пътници – от 3,4 милиона пътници през 2007 г. до 4,5 милиона пътници през 2016-та.

 
<
Budnavarna