Начало » Общност » Младеж от Варна се напи и отмъкна автомобил

Младеж от Варна се напи и отмъкна автомобил

Районен съд – Варна осъди 18-годишен младеж за противозаконно отнемане на автомобил в пияно състояние.

Самите действия са извършени на 2 април тази година. Подсъдимият, който е ученик в чужбина, се прибрал за ваканцията в България и на посочената дата останал да нощува в дома на свой приятел, чиито родители отсъствали извън града. Двамата младежи си приготвили храна, разговаряли и консумирали бира.

Тъй като домакинът заспал, а подсъдимият след полунощ свършил бирата, той решил, без да го буди, да вземе ключовете за паркирания пред блока чужд лек автомобил „Рено“ и да отскочи до денонощен магазин. След като си купил 2-литрова опаковка, той спрял да разговаря на открито с познати момичета.

Именно тогава бил забелязан от преминаващ полицейски патрул, че опрян на шофьорската врата отпива от бутилката с бира. Малко по-късно служителите на реда видели подсъдимия да сяда зад волана и да потегля по улицата, затова незабавно с подаден светлинен и звуков сигнал го последвали.

При извършената проверка се установява, че 18-год. младеж е правоспособен водач, но е управлявал противозаконно отнетия чужд автомобил с алкохолна концентрация от 1,73 промила.

18-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Той е оказал съдействие на разследващите, проявява самокритичност и признава вината си. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, той получи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Освен това младежът беше лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.

 
<
Budnavarna