Начало » Общност » 2.7 % е безработицата във Варна през септември

2.7 % е безработицата във Варна през септември

2.7 % е безработицата във Варна през септември, съобщиха от Бюрото по труда.

4651 са били без работа през деветия месец на година, а през август 4642 души. В сравнение със същия период миналата година регистрираните безработни са с 1174 по-малко (5825 за септември 2015 г.).

От Бюрото по труда информираха, че е стартира регионалната програма за заетост на област Варна. Чрез нея се цели осигуряване на трудови доходи на безработни лица и подобряване благоустройството във включените общини. Програмата се реализира на територията на общините Аксаково, Варна, Вълчи Дол, Ветрино, Суворово, Аврен, Провадия, Бяла, Белослав, Девня, Долни Чифлик и Дългопол.

По регионалната програма на област Варна ще бъде осигурена заетост на общо 92 безработни за срок до 5,5 месеца. Дейностите, които ще извършват наетите лица са свързани с поддържане и опазване на общинската собственост (улични платна, тротоари, места за обществено ползване), обработка и поддръжка на цветни и зелени площи, почистване на гробищни и градски паркове, снегопочистване и опесъчаване на алеи, тротоари, площади през зимния сезон и др.

 
<
Budnavarna