Начало » Спорт » „Черно море“ разби „Миньор“

„Черно море“ разби „Миньор“

„Черно море“ постигна втора поредна домакинска победа с 3:0 гейма. Варненци категорично надиграха „Миньор“, като във всеки от трите гейма решаваща бе спечелената 20-а точка.

Мачът стартира нервно, като волейболистите на двата отбора правеха грешка след грешка. Варненци все пак се възползваха от объркването в първите минути и успяха да дръпнат с 4 точки аванс след отлична игра на блокада – 6:2. Минута по късно след отлична игра в защита на Атанасов, „моряците“ отбелязаха 8-ата точка при 5 преднина – 8:3. Защитата се оказа ключова за „Черно море“. Варненци извадиха нова топка в защита и при 12:6 принудиха наставника на „Миньор“ Стоян Гунев да вземе второто си прекъсване.Едва след това гостите заиграха по активно в нападение. Сервисът на Костадин Стойков затрудни „моряците“ и преднината им бе стопена на 3 точки – 13:10. Последва първа успешна блокада и добра защита, преди варненци да запишат точка,  а секунди по късно в едно невероятно разиграване Георгиев направи единичен блок – 15:12. Техническото прекъсване дойде при 16:13, като „Черно море“  взеха точка без игра – главният рефер Симеон Иванов даде директна точка за пресрочено време за начален удар. Надиграването продължи с променлив успех. Първо варненци отново увеличиха аванса си до 19:14, но последваха добри изяви в защита на гостите и те отново се доближиха само до 2 точки разлика. Решава се оказа спечелването на 20-ата точка, която спечелиха волейболистите на „Черно море“. Те отиграха трудно две топки  в защита и накрая завърши точката чрез Милушев. Това се оказа решаващо за спечелването на гейма. Перничани сякаш се пречупиха и не успяха стопят аванса до края на сета – 25:19.

Вторият гейм започна равностойно, но две поредни грешки позволи на „Миньор“ поведе – 2:4. В тези минути се разигра диагоналът на варненци – Норман Недков, който на бързо успя да обърне резултата в тяхна полза – 7:6. В последвалите минути волейбол почти нямаше, двата отбора сгрешиха общо 4 сервиса с което изнервиха треньорите и публиката в залата. Това се промени едва в средата на гейма, когато флот сервиса на Атанасов изненада посрещачите на „Миньор – 13:11, но авансът на бе запазен заради  добрата игра на блок на гостите. Последва добра защита и Миньор отново излезе напред с точка аванс 13:14. Наставникът на „Черно море Юли Тупанков се принуди да смени капитанът Вангел Велинов с Балабанов, което се оказа успешен ход. „Моряците“ отново поведоха и взеха аванс от 2 точки 17:15. Варненци пак първи стигнаха до 20-ата точка със страхотна блокада на Петър Милушев.  В този момент гостите заздравиха играта си в защита и успяха да стопят пасива си от 3 точки – 21:21. Калоян Балабанов обаче отказа перничани с нов блок, като заби топката в краката на Симеонов – 23:21. Това се оказа решаващата точка, а след това геймът бе решен с нов ас на Атанасов –  25:22. В този сет варненци направиха общо 6 блокади срещу само 1 от страна на „Миньор“.

Третият гейм не започна по различно от предишните. „Черно море“ играеше по добре в защита и взе 2 точки аванс – 5:3. Галин Николов  обаче направи два поредни аса и за първи път гостите поведоха на техническо прекъсване – 6:8. Двата тима се захапаха и резултата се движеше точка за точка. В тези минути на атака волейболистите бяха почти безпогрешни. В тези минути все пак „Миньор“ успяха да направят 2 блокади и да имат крехък аванс 13:15. Варненци не се отказаха. Играта им в защита отново даде резултат а Недков успя да направи единичен блок за 18:17. Ключова се оказа отново 20-ата точка. Милушев отбеляза ас и даде аванс от 2 точки за домакините. До края на гейма „моряците“ не изтърваха преднината си спечелиха го с 25:23, а с това и мача.

Най-резултатен в двубоя бе Норман Недков с 16 точки, а Милушев добави 12.

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna