Начало » Общност » От Община Варна отрекоха край града да се подготвя център за мигранти

От Община Варна отрекоха край града да се подготвя център за мигранти

Община Варна не подготвя приемането на мигранти в центрове за временно настаняване. Това заявиха за „Дневник“ от пресслужбата на местната администрация по повод поредния протест под надслов „Спрете измамата със сирийските бежанци“, който се проведе в края на миналата седмица във Варна.

Според информацията, публикувана във фейсбук профила на Даниела Николова – една от инициаторките на протеста, ще бъде организирана „подписка за недопускане на бежански центрова на територията на Община Варна, което силно ще наруши облика на града и условията за туризъм“.

Като „доказателство“ за подготвяното приемане на сирийски бежанци в лагер край Варна, друг организатор на протеста – Димитър Янев е публикувал пак във Фейсбук снимки от входа на бившата военна хеликоптерна база край Варна. На една от тях се вижда табела с герба на града и надпис „Център за временно настаняване“.

„Бежанският център е изграден вече“ е написал Янев в текста към снимките си.

„Центърът, чийто вход е показан на снимките, беше изграден след опустошителното наводнение в кв. „Аспарухово“ през юни 2014г., коментираха от общинската пресслужба във Варна. Там бяха настанени семейства, които стихията остави без жилища. Част от тях и до сега живеят в центъра, но там не се предвижда настаняването на бежанци от Сирия или мигранти“.

 
<
Budnavarna