Начало » Общност » От Община Варна отрекоха край града да се подготвя център за мигранти

От Община Варна отрекоха край града да се подготвя център за мигранти

Bet365

Община Варна не подготвя приемането на мигранти в центрове за временно настаняване. Това заявиха за „Дневник“ от пресслужбата на местната администрация по повод поредния протест под надслов „Спрете измамата със сирийските бежанци“, който се проведе в края на миналата седмица във Варна.

Според информацията, публикувана във фейсбук профила на Даниела Николова – една от инициаторките на протеста, ще бъде организирана „подписка за недопускане на бежански центрова на територията на Община Варна, което силно ще наруши облика на града и условията за туризъм“.

Като „доказателство“ за подготвяното приемане на сирийски бежанци в лагер край Варна, друг организатор на протеста – Димитър Янев е публикувал пак във Фейсбук снимки от входа на бившата военна хеликоптерна база край Варна. На една от тях се вижда табела с герба на града и надпис „Център за временно настаняване“.

„Бежанският център е изграден вече“ е написал Янев в текста към снимките си.

„Центърът, чийто вход е показан на снимките, беше изграден след опустошителното наводнение в кв. „Аспарухово“ през юни 2014г., коментираха от общинската пресслужба във Варна. Там бяха настанени семейства, които стихията остави без жилища. Част от тях и до сега живеят в центъра, но там не се предвижда настаняването на бежанци от Сирия или мигранти“.

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *