Начало » Общност » 451 000 бюлетини са вече във Варна

451 000 бюлетини са вече във Варна

При засилени мерки за сигурност и около десетина униформени бе посрещнат камиона, който достави бюлетините за предстоящите президентски избори във Варна в двора на Областна администрация.

Избирателните секции в област Варна са 637, като 402 от тях са в в Община Варна, обясни за Varna24.bg председателят на РИК Варна Венелин Жеков.
Броя на бюлетините, които пристигнаха днес в морския град е 451 000. Те са повече от избирателите, тъй като по закон трябва да има 10% резерв, допълни Жеков.
За хората, които няма да гласуват и не са гласували в два последователни избора от един и същ вид, се предвижда за третия избор да не фигурират в избирателния списък. Това обаче може да се преодолее, като се пусне съответното заявление и пак ще бъдат включени от администрацията, коментира председателят на РИК Варна. Няма някакви финансови санкции.
На сайта на избирателната комисия са публикувани всички избирателни секции, където могат да гласуват хората с увреждания със затруднения при предвижването или със зрителни увреждания. Там, където на първи етаж има подходящ подход тези хора ще могат да гласуват, като попълнят декларация, че няма да гласуват на друго място.
 
<
Budnavarna