Начало » Спорт » „Синдикат 12” отговори на отвореното писмо на „Спартак” 1918

„Синдикат 12” отговори на отвореното писмо на „Спартак” 1918

Клубът на привържениците на ФК „Спартак” Вн „Синдикат 12” отговори на публикуваното миналата седмица отворено писмо на ръководството на ФК „Спартак” 1918, което бе пратено до различни държавни институции. Публикуваме декларацията на „Синдикат 12” без редакторска намеса:

Декларация на „Синдикат 12“

Повод за нашата реакция е отвореното писмо към различни държавни институции на ръководството на ФК Спартак 1918. Възмутени сме от начина, по който хората, които през годините бяха съучастници на частните интереси, които унищожиха Спартак Варна, сега се мъчат да манипулират общественото мнение използвайки децата и родителите от ДЮШ.

Въпросните ветерани бяха тези, които през 2010-та подкрепиха стадиона и тренировъчната база на клуба да преминат от едни частни ръце в други, без задължение за финансова издръжка на клуба. През следващите години по различни начини те бяха в или близо до управлението на ФК Спартак 1918, който играеше с лиценза на ФК Владислав 2009 и който бе доведен до състояние на фалит, като по никакъв начин не се противопоставиха на умишленото унищожаване на клуба.

Сега същите лица, в своето открито писмо, говорят за „безумно решение на Общински съвет – Варна“ от лятото на тази година, което парадоксално бе начало на възстановяването на обществената справедливост и подадена ръка към спартаклийската общност в града за възраждане на техния любим клуб. След връщането на СК „Локомотив“ на Община Варна и респективно на новосъздадения ФК Спартак Варна, беше извършен основен ремонт на съблекалните и беше подновена на места настилката на футболния терен, за да се създадат нормални условия за функциониране на ДЮШ.

От друга страна, болшинството от привържениците, които подкрепяме ФК Спартак Варна, искаме да доведем докрай дългогодишната борба, за да видим нашият любим отбор да се завърне в собствения си дом – стадион Спартак, който в момента е окаяно състояние заради действията или бездействията на същите тези ветерани, които се оплакват в откритото си писмо до институциите.

Надяваме се, скоро справедливостта да възтържествува и да празнуваме 100 годишния юбилей варненския клуб на един обновен стадион Спартак.

Клуб на привържениците на Спартак Варна – Синдикат 12

Източник: Дарик

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *