Начало » Общност » Кампания „Здрави детски зъбки“ с безплатни прегледи за деца в МУ-Варна

Кампания „Здрави детски зъбки“ с безплатни прегледи за деца в МУ-Варна

За пети пореден път Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ) – Варна организира една от най-успешните си инициативи- кампания „Здрави детски зъбки“.  Тя се осъществява с любезното съдействие на Студентски съвет на МУ-Варна, Асоциацията на студентите медици в България (АСМБ), Асоциацията на студентите по фармация във Варна (АСФВ) и ръководството на Факултета по Дентална медицина към МУ-Варна.

Целта на информационно-профилактичното мероприятие е да разясни на децата и на техните родители особената важност на поддържането на оралното здраве. За най-малките участници са подготвени образователни игри, както и запознанство с приятеля на всички деца- героят „Супер Зъбчо“.

За да бъдат стимулирани да прилагат наученото, да поддържат добра орална хигиена и да посещават редовно своя зъболекар, децата ще получат сертификат за участие и различни награди.

В рамките на инициативата ще се проведе и записване за безплатни профилактични прегледи на територията на Факултета по дентална медицина към МУ-Варна. Кампанията ще се проведе на 12-ти Ноември от 13.00 до 17.00ч и на 13-ти Ноември от 13.00 до 17.00ч в големи търговски центрове във Варна.
За записване за участие можете да се обърнете към съответните отговорници на пунктовете:

12.11.Тина Трайкова тел. 0895556972

13.11. Ралица Тонева, тел. 0894718583

 

Източник: Черно море

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *