Начало » Общност » След изборите: Липса на организация и припаднали хора в Спортна зала

След изборите: Липса на организация и припаднали хора в Спортна зала

Приключването на изборния ден във Варна не мина без известни неуредици, съобщава Медийна група „Черно море“. Членове на секционните избирателни комисии в Трети избирателен район – Варна съобщиха, че направената организация не е била на ниво.

Техните оплаквания са, че са били принудени да чакат в автобуси между 3 и 4 часа и че липсвали нормални хигиенни условия. Има регистрирани случаи на припаднали хора в Двореца на културата и спорта, като се е наложило екипи на бърза помощ да се намесят. Към 7,30 ч. тази сутрин са обработени около 1/3 от протоколите от 637 избирателни секции във Варна.

Трябваше да видите в 3 ч. сутринта какво беше положението. Имаше около 1000 души, много от тях бяха налягали по земята, каза представител на секция от Дългопол.

От Бяла са спали в автобус, с който бяха превозени изборните книжа до Двореца на културата и спорта.

Очевици разказаха, че е имало хора и по пейките в района на ДКС. Според „ветерани“ в изборите колабирали са по-възрастни хора, защото „младите не се занимават с този вид дейност, която е трудна и зле заплатена“.

И днес сутринта имаше още доста чакащи членове на СИК. От РИК – Варна, се опитват до обед да направят пълна извадка от областта.

източник: Черно море

 
<
Budnavarna