Начало » Общност » 3 неща, които телефонът ти може да прави, но ти не знаеш

3 неща, които телефонът ти може да прави, но ти не знаеш

Телефонът ни, независимо от марката, е неразделна част от живота ни. Позлваме го за разговори, за работа, за забавление и за какво ли още не. Има обаче някои функции, които може би не знаем, а би трябвало. Вижте ги:

1. Номерът за спешни случаи в целия свят е 112. Той може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.

2. Падна ти батерията на мобилния телефон? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си. Taка че, когато набереш *3370# автоматично се активира и ти дава до 50 % допълнителен заряд. Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.

3. Какво да правиш ако ти откраднат мобилния телефон? Много важно е да откриеш фабричния сериен номер(ИМЕИ/IMEI) на телефонния си апарат. За да го направиш, просто маркирай *#06#, БЕЗ ДА ИЗБИРАШ, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат. Запиши си този номер и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно, дори и крадецът да смени СИМ-картата. Има вероятност никога да не си върнеш този апарат, но поне ще си сигурна, че този, който ти е откраднал телефона никога няма да може да го използва.

Ако ще подаваш жалба в полицията, то сравни серийния номер от дисплея с този от гаранционната ти карта. Би трябвало да са едни и същи. Тогава вземи и картата и отиди в най-близкото полицейско управление.

 
<
Budnavarna