Начало » Спорт » Започват спортните битки за „Купа 8-ми декември“

Започват спортните битки за „Купа 8-ми декември“

Започват спортните битки за „Купа 8-ми декември“, организирани от Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта в университетите.

В периода от 7-ми до 20-ти ноември студентите от шестте варненски университета ще се състезават в спортовете мини футбол, лекоатлетически крос, боулинг, тенис на маса- отборно и индивидуално, стрийтбол 3х3, волейбол и плуване.

Кампанията стартира с мачовете по мини-футбол, като първата среща се провежда на 7-ми ноември /понеделник/ от 16 ч. в Техническия университет. Двубоят е между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономическия университет. Финалните мачове са насрочени за 11-ти ноември /петък/, също от 16 ч.

Лекоатлетическият крос ще се проведе на 12-ти ноември /събота/ от 11.00 в Морската градина, под Летния театър. Дистанциите са 1000 м за жени и 2000 м за мъже. В състезанията могат да се включат всички желаещи студенти.

За първи път в програмата е включено и състезание по тенис на маса. Отборният турнир е насрочен за 7-ми ноември /понеделник/ от 14 ч., а индивидуалният – за 8-ми ноември /вторник/ от 10 ч. в спортната база на Икономическия университет.

Боулинг турнирът ще се проведе в “Playground” МОЛ Варна, като началото на квалификациите е от 15 ч. на 9-ти и 10-ти ноември, а финалните игри между шестте финалиста стартират на 11-ти ноември от 17 ч.

На 14-ти ноември от 19 ч. в спортния комплекс на ИУ е двубоят по волейбол при жени – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 16-ти ноември /сряда/ от 15ч. в залата на Медицинския университет. Новоизграденият закрит басейн „Д-р Л. Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“ ще домакинства турнира по плуване на 19-ти ноември /събота/ от 10 ч.

 
<
Budnavarna