Начало » Общност » Шофьор на автобус от Варна: Младите трябва да проявяват повече толерантност на пътя

Шофьор на автобус от Варна: Младите трябва да проявяват повече толерантност на пътя

Младите трябва да проявяват повече уважение и толерантност на пътя и да спазват правилата за движение. Това са съветите на Александър Кънчев, шофьор в „Градски транспорт“ – Варна. Винаги усмихнат и любезен, той е сред водачите, за които пътниците отправят често похвали. Такива, които с обикновеното „добър ден“ разведряват обстановката в автобуса и предизвикват усмивки в напрегнатото всекидневие.

„За мен специално, а и за всички останали колеги, работата във Варна е много трудна, трафикът е жесток, притеснени сме постоянно от автомобили, спрени в бусленти по джобовете на спирките, споделя той. – Въпреки това продължавам да обичам професията, макар че имам една седмица да работя и да приключа трудовия си стаж – пред пенсиониране съм. Ще ми е много мъчно да се разделя с нея, защото животът ми е минал в системата на транспорта“, добавя той.

Александър работи от 16 години в „Градски транспорт“. Въпреки стреса и нервите сред трафика за него малките неща имат значение – като това, че всекидневието му е леко, защото обича професията си. Голяма част от пътниците в автобуса го познават и поздравяват, негови колеги с радост му казват „здравей“ на някой светофар.

Александър призова също водачите да не отнемат никога предимството на другите участници в движението. Това е основната причина за катастрофите. Много пъти ми се е налагало да натискам рязко спирачки, за да избегна ПТП, заради което пътниците да падат в автобуса. Това не бива да се случва и ние да се чувстваме без вина виновни, каза още водачът.

Спирка след спирка, дежурство след дежурство за Александър краят на професионалния път настъпва и той може да се оттегли спокоен, че е открил своето призвание и е работил със самочувствие.

„Винаги съм бил горд и щастлив с професията си и се гордея, че съм шофьор от толкова години“, казва на изпроводяк Александър, затваряйки врата на автобуса.

Източник: Черно море

 
<
Budnavarna