Начало » Общност » Четирима влизат в затвора! Откраднали 30 000 лева от мъж, били го и го заплашвалии

Четирима влизат в затвора! Откраднали 30 000 лева от мъж, били го и го заплашвалии

34-годишният В. Й. бе признат за виновен за това, че на 05.01.2015 г. в гр. Вълчи дол, Варненска област, в съучастие като извършител със С. Т. и С. С., в качеството им на извършители, както и на Н. Ч. – като подбудител и помагач, отнел чужди движими вещи в големи размери – сумата от 15 240 евро, от владението на Я. И., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд във Варна.

 Съдът му определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при строг режим, в затвор, като се зачита времето, през което му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. С. Т., на 29 години, както и 25-годишният С. С., бяха осъдени за същото деяние, като на всеки от тях бе наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, отложено с 5-годишен изпитателен срок.

45-годишният Н. Ч. бе осъден задочно и бе признат за виновен за това, че на 05.01.2015 г., като подбудител и помагач, в съучастие с тримата мъже, умишлено ги склонил и подпомогнал да извършат престъплението. ВОС му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 години, при първоначален строг режим, в затвор.

Четиримата мъже трябва да заплатят на гражданския ищец Я.И. сумата от 28 945,84 лв., представляваща обезщетение за нанесени имуществени вреди в резултат на грабежа, както и 6000 лева – за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в болка, страдание и уплаха. Сумите са дължими ведно със законната лихва, до окончателно изплащане на сумите.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд – Варна в 15-дневен срок, от днес.

Източник: Петел

 

 
<
Budnavarna