Начало » Политика » Кметът: Вярвам, че варненци ще гласуват рационално в неделя за сигурността и стабилността

Кметът: Вярвам, че варненци ще гласуват рационално в неделя за сигурността и стабилността

Кметът на Варна Иван Портних изрази надежда, че разумният избор ще надделее във Варна на балотажа идната неделя, предаде репортер на Varna24.bg.

Запитан как ще коментира ситуацията след изборите за президент и вицепрезидент градоначалникът заяви:

„Гледаме към идната неделя и призовавам всички да упражнят отново правото си на глас. Призовавам всички да проявят разум, защото в случая залогът е стабилността и сигурността на държавата.
Гледайки чисто прагматично от гледна точка на Варна, знаете прекрасно, че за следващата година сме готови с проекти за 150 млн.лв. за основни булеварди, за междублокови пространства в цели райони, за Морската градина, за Рибарското пристанище на Варна… Изключително широка и амбициозна инвестиционна програма. Само че тя би могла да се случи в условията на стабилно правителство и стабилна държава. Не вярвам, че варненци с лека ръка идната неделя ще се откажат от сигурността и стабилността, която имаме в момента.
Защото това ще е пагубно и за малкия, и за средния бизнес, и за инвестиционната програма на общината, буквално за всички. Спиралата на несигурност, в която теоретично бихме могли да се плъзнем, е вредна, абсолютно за всеки един варненец, за всеки един българин.
В тази сложна международна обстановка, в тази ситуация, която виждаме не само в съседните ни държави, а навсякъде по света, ние все още сме стабилни, все още имаме гаранция за сигурността ни.
Всички добри начинания за Варна биха могли да се случат единствено и само при стабилна държава. Затова повтарям, че вярвам на варненци, че няма с лека ръка да се откажат от стабилността и сигурността и ще гледат рационално на изборите в неделя“.
 
<
Budnavarna