Начало » Политика » Марешки: Аз съм българският Доналд Тръмп! След 5 г. ще съм президент!

Марешки: Аз съм българският Доналд Тръмп! След 5 г. ще съм президент!

Бизнесменът Веселин Марешки, който получи над 400 000 гласа и стана четвърти на първия тур на президентските избори у нас, се обяви за реалния победител във вота и сравни себе си с американския милионер Доналд Тръмп, който спечели президентските избори в САЩ. Според Марешки само манипулациите са му попречили да стигне до балотажа и в неделя да бъде избран за президент, но очаква, че все пак ще стигне до този успех след пет години.

За целта междувременно той ще основе нова партия, с която ще се яви на следващите парламентарни избори.

“Реалният победител на тези избори съм аз, защото получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България. Постигнах го не защото съм Веселин Марешки, а защото съм представител на всички свободни и мислещи хора, които искат истинска промяна. В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата. За съжаление в България манипулацията, че аз нямам никакви шансове и ще съм на десето място, обезвери голяма част от нашите симпатизанти и те не излязоха да гласуват“, коментира Марешки в сряда във Варна.

По думите му около 250 000 души, които са искали да го подкрепят, заради манипулациите са пренасочили гласовете си към Румен Радев. “Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с тях щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в САЩ“, посочи бизнесменът.

“За съжаление, нашите избори бяха два дни преди техните. В САЩ като по-стара демокрация успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години”, коментира Марешки.

Преди това обаче – още следващата неделя, в деня на балотажа, ще благодари на съгражданите си лично, като в продължение на 12 часа ще ги посреща лично в шатра, разпъната в центъра на Варна.

Източник:RNS

 
<
Budnavarna