Начало » Общност » Чисто голи мъже ще танцуват на сцената на Кукления театър във Варна (видео +18)

Чисто голи мъже ще танцуват на сцената на Кукления театър във Варна (видео +18)

Мъже по гениталии ще танцуват на сцената на Кукления театър във Варна. Представлението, озаглавено THE MISERABLE THING, е сред основните акценти в програмата на фестивала „Вертиго”. Той представя съвременни танцови проекти и алтернативни изпълнителски изкуства и ще се проведе в морската столица от 14 до 17 ноември.

Участниците в авангардното представление са португалецът Антонио Мая и бразилецът Фернандо Белфиоре (вдясно на следващата снимка).

В споделен от тях клип с фрагменти от спектакъла се вижда как двамата танцуват изцяло голи на фона на електронна музика.

Във финала на представлението те заливат телата си с боя, озвучавайки действията си с викове, показа проверка на Дарик.

Зрителите на THE MISERABLE THING вероятно ще останат изненадани от видяното, ако решат да гледат спектакъла, без да знаят предварително нищо в него. От разпространения от организаторите анонс не става ясно какво да очаква публиката.

„Представлението предлага недовършени събития с цел да предизвика въображението на публиката и да я (противо)постави в други възможни форми на ангажираност. Различни сцени изследват как тялото може да промени изведнъж цялото пространство с пренастройване на състоянието на ума чрез способността му за движение. THE MISERABLE THING показва механизма на взаимодействие на живите тела с живи тела, давайки значение и акцентирайки на идеята за пърформативност на тези тела”, пише в прессъобщението за „Вертиго”.

Танцовият проект е създаден през 2011 г., а следващата година получава голямата награда на ACT Festival в Билбао. Отличаван е за хореография на ITS Festival в Амстердам и е участвал във фестивали в Берлин и Копенхаген, става ясно от блога на Фернандо Белфиоре.

Хореографът и пърформър Белфиоре е роден в Сао Паолу, но живее в Амстердам, където е завършил училище за изкуства. THE MISERABLE THING е неговата дипломна работа, става ясно от блога му.

23-минутният спектакъл на Антонио Мая и Фернандо Белфиоре може да бъде гледан на 17 ноември от 19 ч. на сцената на Кукления театър. Билетите са по 8 лева, а лица под 18 години няма да се допускат.

С THE MISERABLE THING ще бъде закрит и фестивалът „Вертиго”, който се провежда за трети път във Варна.

Първото му издание през 2014 г. предизвика голям скандал заради спектакъла ICure на Иво Димчев. В него имаше сцена, в която се имитира орален секс между двама мъже. Представлението трябваше да се състои в Археологическия музей, но след обществен натиск беше преместено галерия „Графит”.

„Вертиго” се осъществява с подкрепата на фонд „Култура“ на Община Варна и Министерство на културата на Република България.

Кадри от THE MISERABLE THING може да гледате ТУК

Източник: Дарик

 
<
Budnavarna