Начало » Общност » Разбиха оранжерия за марихуана във Варненско

Разбиха оранжерия за марихуана във Варненско

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 38-годишния Дафин Г. от град Павликени, който ще отговаря за отглеждане на марихуана в специална оранжерия на стойност 424 389 лева – престъпление по член 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс, и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – марихуана, в особено големи размери – близо 50 000 лева, което е деяние по член 354а, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

През октомври 2013 год. подсъдимият Дафин Г. купил имот в село Кракра, община Вълчи дол. Намеренията му били да отглежда марихуана в селската къща и да я продава. В село Кракра живеели малко хора, а в съседство на закупения от него имот се обитавала само една къща.
Чрез интернетсайт Дафин Г. се снабдил със семена на индийски коноп, засял ги и изградил система за капково напояване на растенията. В избата на къщата изградил оранжерията за отглеждане на конопа с подходящо осветление и вентилация, а една от стаите пригодил за сушилня.
На 9 октомври 2014 год. той пристигнал с личния си автомобил в селото и започнал да събира готовата продукция. Около 14 часа край имота на Дафин Г. минали на проверка полицейски служители, които усетили специфична миризма на канабис. Полицейските служители предприели проверка в имота, където заварили собственика да реже готовите растения марихуана. Така била открита оранжерията и сушилнята, а от имота при претърсване били иззети 10 групи канабис в различни стадии на развитие, готова суха тревиста маса в чували, цветове и зелени листа и приспособления за отглеждане на марихуаната.
Общото количество на иззетата марихуана било на стойност 474 389 лева, което е в особено големи размери.
38-годишният Дафин Г. не дал обяснения в хода на разследването. Той е осъждан, но е реабилитиран по право. Окръжната прокуратура във Варна е наложила възбрана върху имота му в село Кракра с цел обезпечаване на наказанието „глоба“, ако бъде признат за виновен.
Първото престъпление на Дафин Г. се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева, а за второто деяние наказанието е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. При определяне на общото наказание на подсъдимия съдът ще му наложи най-тежкото от тях, като може да увеличи размера с една втора.
Budnavarna

Коментари 2 коментара

 1. ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА! каза:

  Канабисът не е наркотик! Това е растение, което расте в почвата и лекува много болести , включително и рак , астма, глаукома ,левкемия, артрит,болестта на Крон и още много други блести!
  Може да произвежда хартия, текстил ,пластмаса, дървесина, био-бетон, био-гориво! Канбисът прочиства почвата! Тази билка е забранена единствено, защото пречи на шепа корпорации да печелят пари!Всеки, политик, който е против това растение е против народа си и той не заслужава никаква власт!Време е да поискаме подарък от природата!
  ПРИРОДАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  ПОЛИТИКАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
  ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА!

 2. ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ ЗА КАНАБИСА! каза:

  Рик Сипсън , човекът , който е излекувал рак с конопено масло и неговият документален филм “Отбягване на лечението” (“Run from the cure”) – https://www.youtube.com/watch?v=D2EKxHw4NFI

  Историята на Дейвид Триплет, излекувал рак на кожата с масло от канабис – https://www.youtube.com/watch?v=oC3rwPi-eoU

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *