Начало » Общност » Автобус пропадна в яма, останала след ВиК ремонт

Автобус пропадна в яма, останала след ВиК ремонт

Автобус с №31, който минава през курорта „Св. Св. Константин и Елена“ е пропаднал в яма, оставена след ВиК ремонт на обръщача в курортния комплекс. Това съобщи за Varna24.bg шефът на фирма „Градски транспорт“ Злати Златев.

След ремонта на водното дружество е имало теч и в дупката се е събрала вода, която е прикрила капана. Предницата на автобусът е минала безпроблемно, но задната част, където е двигателят, и е по-тежка, е потънала в ямата тази сутрин.
Около 9.45 часа автобусът е измъкнат от дупката с помощта на кран. Във возилото е имало десетина пътника, които дори не са разбрали какво се е случило. Пострадали няма, увери Златев.
Шефът на „Градски транспорт“ коментира, че като цяло във Варна няма много рискови пътни участъци за автобусите от редовните линии.
Той обаче допълни, че за два автобуса огромно затруднение създавал строеж на ул. „Студентска“ и ул. „Дубровник“ във Варна. Поради честото движение на едрогабаритна техника в района и множеството паркирали автомобили ще се наложи да бъде променен маршрута на автобуси с № 13 и 209, които много трудно  преминавали от там.
След промяната обаче автобус с №209 вече няма да качва пътници от спирката на Военна болница и на ВСУ „Черноризец Храбър“, допълни Злати Златев.
 
<
Budnavarna