Начало » Общност » Осъдиха варненска студентка, задигнала маркови дрешки от мол

Осъдиха варненска студентка, задигнала маркови дрешки от мол

Студентка беше осъдена от Районен съд – Варна за кражба на дрехи от различни магазини в един от моловете в града.
Кражбата е извършена на 28 миналата година при продължавано престъпление – чрез отнемане на дамски облекла и аксесоари от четири отделни търговски обекта.

На тази дата 20-годишната девойка се видяла със своя непълнолетна братовчедка и двете заедно отишли в мола с нагласата да си вземат дрехи от популярни марки, без да ги плащат, като за целта им премахнат алармите.

В следобедните часове двете момичета последователно влизали и пробвали дрехи в съблекалните на няколко магазина, късали или срязвали алармите и прибирали стоките в обемните си дамски чанти. На изхода на последния посетен магазин се задействала звуковата сигнализация и управителят поканил едното от момичетата да покаже какво носи в чантата и в найлоновата си торбичка. Оказало се, че вътре се съдържат 5 от предлаганите от марката артикули. При проверката на второто момиче са открити дрехи от други три магазина в мола и веднага била сигнализирана полицията.

Подсъдимата и непълнолетната й придружителка признали за извършеното и инкриминираните вещи, на обща стойност около 500 лева, били върнати с протокол на собствениците им.

По отношение на непълнолетната наказателното производство е било частично прекратено, тя е освободена от наказателна отговорност и спрямо нея са предприети възпитателни мерки. На 20-годишната студентка, която е с чисто съдебно минало,

Районният съд във Варна наложи наказание от 10 месеца пробация, при двете задължителни пробационни мерки. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 
<
Budnavarna