Начало » Общност » Проектът „Наети въздушни пространства“ ще бъде представен

Проектът „Наети въздушни пространства“ ще бъде представен

На 18 ноември – петък, от 18:00 часа в Градска художествена галерия – Варна ще бъде представен проект „Наети въздушни пространства“ – неформална акция на Роберт Баръмов -Биенале Венеция 2015.

В периода 6,7 и 8 май 2015 година, по време на превюто на 56 биенале във Венеция, Роберт Баръмов сключва 18 договора с кураторите на националните павилиони за наем на 5х5х5 см3 от въздушните им пространства в полза на българските културни среди. Акцията предлага символично решение на въпроса относно статут за българско национално участие в този важен форум. Изложбата включва рисунки, проследяващи раждането на идеята, обекти, туристически сувенири и видеоматериали за разговорите с екипите на чуждестранните павилиони /между тях директорите на Музея Помпиду-Франция, Фредерицианум -Швейцария, Сан Паоло -Бразилия и т.н.

Изложбата може да бъде разгледана до 5 декември 2016г.

Творби на Роберт Баръмов са притежание на редица световни музейни графични колекции. Той е реализирал множество самостоятелни изложби в България и чужбина, като по-важните сред тях са в галерия „E/A“, Антверпен, Белгия (1999), в Kulturhaus Хановер, Германия, в Музея на модерното изкуство, Боденбург, Германия , както и в галерия „Витоша“ в София и др.

 
<
Budnavarna