Начало » Общини » Димитър Димитров“ всяко зло за добро! парите, присъдени от съда ще ги даря на децата от дома в с. Бързица

Димитър Димитров“ всяко зло за добро! парите, присъдени от съда ще ги даря на децата от дома в с. Бързица

ПРОВАТОН: Г-н Димитров вярно ли е, че сте завел дело срещу общинския съветник Ивайло Илиев?

Димитър Димитров: През юли Илиев публикува тенденциозна статия срещу мен в собствения си сайт Провадия днес. В интервю обясних, какво в тази статия беше невярно и че се съмнявам, че Илиев го прави заради конкурентния сайт  ПРОВАТОН,  който аз и моят екип направихме в началото на годината и вече се радваме на над 5000 ангажирани хора в нашата фейсбук страница. Над 150 000 преглеждания на сайта от хора само от региона ни. И то само за седем месеца. По-любопитното е, че бях привикан в РПУ Провадия по жалба на Илиев  срещу мен, че съм отправил спрямо него закани за саморазправа, очерняне, че даже и доколкото си спомням беше писал и заплаха за убийство. Това е сериозно обвинение, а цялата история я възприемам като сериозна, тенденциозна атака срещу мен.

ПРОВАТОН: Как се почувствахте?

Димитър Димитров: Много обиден. Търпеливо изчаках прокуратурата да направи проверката си. Естествено Илиев на всичките си глупости, които е писал в жалбата си, получи отказ от прокуратурата да образуват дело срещу мен. Поради текущото разследване и тайната на разследването не коментирах в предходното интервю.  Но пък Илиев, за да ме злепостави пред обществеността, на драго сърце от трибуната на общинския съвет, се възползва  отново да отбележи, че съм му отправял закани и затова имал жалба срещу мен в прокуратурата. Питате ме как се почувствах, не питайте, не може да се обясни с думи и на никой не го желая, да наблюдава гаврата на качилия се на трибуна.  В резултат заведох частно наказателно дело срещу него за клевета с иск за обезщетение от 5 000лв.

ПРОВАТОН: Защо точно пет?

Димитър Димитров: Имам намерение и отсега го заявявам, че когато приключи делото обезщетението ще го даря на децата от преходното жилище в с. Бързица. Естествено размера, дали ще бъде пет хиляди или по – малко, Съдът ще реши. Колкото ми бъдат присъдени, всичките ще ги даря на децата. Нека и големия гражданин Ивайло Илиев, в мандата си в този общински съвет,  да стори едно добро дело. Всяко зло, за добро, както се казва. Тези действия на Илиев срещу мен, това злепоставяне пред цялото общество, поне да го впрегнем  за едно добро дело. Дома в с. Бързица неминуемо има нужда от такова дарение.

ПРОВАТОН: Като споменавате общинския съвет, как възприемате поведението на съвета? Не мислите ли, че е по – пасивно от един сайт ПРОВАТОН? Примера – ПРОВАТОН спести няколко хиляди на провадийци, а в общинския съвет даже и не го повдигнаха въпроса.

Димитър Димитров: Пасивността в управляващото мнозинство е разбираема. Никой не очаква съветник от БСП да разкрива далавери на кмет от БСП. По – голямото разочарование и от патериците на мнозинството, са представителите на гражданската листа. Не е тенденциозно, но визирам Ивайло Илиев. Хората го избраха залагайки много надежди, че той ще рови, ще изобличава далаверите,  ще пита, а всъщност гражданите се спасяват сами. Ако не го прави умишлено, значи не му се получава. Да подава оставка и да идва следващия от листата, да отговори на очакванията на хората.  Ако и той не става да влиза следващия. Виждам градивното в млад общински съветник Димо Димов от ГЕРБ – предлага конструктивни неща, пита неудобни въпроси без да дава повод  да бъде иронизиран, търси диалог. Мога да посоча и други личности, но ще ме обвинят в пристрастност.

ПРОВАТОН: Какво смятате лично Вие да предприемете?

Димитър Димитров: Лично ще изискам пълната информация за санирането на сградите. На последната сесия стана ясно, че заместник кмета Анатоли Атанасов отговаря за този и други проекти. Наблюдавам, че на няколко пъти заема ключови позиции по различни проекти. По програмата за санирането общината е възспряла хората от блока на бившия Проватон да кандидатстват, като не е регистрирала в регистър етажната собственост. Там се водят дела. Какъвто и да е изхода от тях, хората няма да могат да се възползват от отпуснатите средства да си санират сградата. Обаче кмета не пропусна да поиска близо милион и половина да санира сградата на общината, т.нар. бяла сграда. Все ми се въртят едни мисли, че преди всичко се грижат за собственото си удобство, така да им е топличко. За радост на гражданите, няма да останат дълго в нея. Ако имат достойнство, щяха да подадат оставки – преди сградата на болницата, ще си санират административната сграда. В болницата прозорците зеят, вратите са неуплътнени, управителя прави оплакване пред съвета за електрическата системата, а те си облагородяват работните места. Грижа за населението, нали? Оправданието ще бъде, кандидатствахме, болница не беше одобрена. Ами Филев и Анатоли Атанасов, като голям експерт по проекти да си дават оставката тогава. Сигурно кмета отложи заседанието по делото на АДФИ в Районен съд Провадия за 14-ти ноември (понеделник), веднага след изборите. Явно се надяват че ако се промени политическата обстановка ще се отърват…да ама няма. Или другата мантра – чакайте, занапред ще стане. Да не мислят, че ще замажат очи със санирането за около 170 000лв. на ОДК, което искаха да вземат от децата и го подготвят да си го правят Музей на солта. Това смятам лично да предприема, ще наблюдавам съвместните действия между кмета Филев и Анатоли Атанасов и ще правя достояние на гражданите всички техни зависимости.

Източник: Проватон

 
<
Budnavarna