Начало » Политика » Коментара на Иван Портних за оставката на Бойко Борисов

Коментара на Иван Портних за оставката на Бойко Борисов

„Надявам се, че ситуацията в страната няма да доведе до бойкотиране на проектите на големите и на малките градове“, коментира днес кметът на Варна Иван Портних.

Той добави, че през изминалата година градската управа е извършила доста сериозна подготовка за ключови за града проекти. Портних изрази надежда политическата ситуация в момента да не доведе до сериозни проблеми.

Преди да се срещне с представители на Мрежата на Европейските младежки столици – от Гянджа, Торино, Брага, Солун, Марибор, Клуж-Напока, той коментира още, че се надява Варна да стане притегателен център за младите хора и те да продължат да се развиват тук.

„Една от целите ни е създаване на Черноморски младежки център. Варна има ключова позиция в региона и като най-източна точка на Европейския съюз, и като държава от Черноморския регион. Разбира се ползите за града няма да са само през домакинството за Европейска младежка столица през 2017 година. Това е процес с по-дългосрочен хоризонт. Вярвам, че съвместно с младежкия неправителствен сектор ще успеем да направим така, че да можем да реализираме максимално повече проекти“, каза още кметът.

Източник“ Морето.нет

Budnavarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *