Начало » Политика » Коментара на Иван Портних за оставката на Бойко Борисов

Коментара на Иван Портних за оставката на Бойко Борисов

„Надявам се, че ситуацията в страната няма да доведе до бойкотиране на проектите на големите и на малките градове“, коментира днес кметът на Варна Иван Портних.

Той добави, че през изминалата година градската управа е извършила доста сериозна подготовка за ключови за града проекти. Портних изрази надежда политическата ситуация в момента да не доведе до сериозни проблеми.

Преди да се срещне с представители на Мрежата на Европейските младежки столици – от Гянджа, Торино, Брага, Солун, Марибор, Клуж-Напока, той коментира още, че се надява Варна да стане притегателен център за младите хора и те да продължат да се развиват тук.

„Една от целите ни е създаване на Черноморски младежки център. Варна има ключова позиция в региона и като най-източна точка на Европейския съюз, и като държава от Черноморския регион. Разбира се ползите за града няма да са само през домакинството за Европейска младежка столица през 2017 година. Това е процес с по-дългосрочен хоризонт. Вярвам, че съвместно с младежкия неправителствен сектор ще успеем да направим така, че да можем да реализираме максимално повече проекти“, каза още кметът.

Източник“ Морето.нет

 
<
Budnavarna