Начало » Общност » Дъщерята на Марешки живее скромно и спестовно с 650 лв. на месец

Дъщерята на Марешки живее скромно и спестовно с 650 лв. на месец

С 650 лв. на месец живее милионерската дъщеря Алекс Марешка. Това призна самата тя в предаването „Комбина“ по Нова тв.

Русокосата хубавица работи в семейната компания и отговаря за подновяването на застраховки. Майка й и плащала 300 – 350 лв. заплата, защото работела на непълен работен ден. И още около 300 лв. получавала джобни. Признанието на милионерската дъщеря разочарова противниците на Веселин Марешки. Тя е студентка, но се оказва, че е доста пестелива и не обича показността. Прекалено скромна и пестелива е наследницата на фамилията.“Оправям се с тези 650 лв. вечерям в къщи, каквото си сготвя, карам икономична кола“, признава Алекс. „Това е прекалено аз не го поощрявам. И да я увелича заплата тя ги събира и не харчи“, категоричен е таткото.

Плащам си като си купувам бензин и в аптеките си плащам лекарствата, нали накрая трябва да им излезе всичко до стотинка, заяви и Веселин Марешки. Самият той се оприличи на българският Тръмп след като остана четвърти напрезидентските избори.

„Карам един или два автомобила, но във фирмата имаме над 150 коли. Това се милионерски неволи. Тази кола почти не я карам, но и е паднал акумулатора. Дали ще карам тази или другата, това не ме прави щастлив“, заяви Веселин Марешки.

„Аз не искам да ставам политик, но някой трябва да оправи държавата и сега трябва да съм аз, защото никой не иска. Никой милионер не иска да е президент, но нали някой трябва да изхвърли боклука“, заяви Марешки. Той показа скромният си дом във Варна. Триетажната къща я построил, когато били бедни.

„На първия етаж има два апартамента около 70 кв. м за дъщерята и сина, на втория сме ние със съпругата ми, горе е майка ми. Имаме баня, две спални и хол. Когато правихме тази къща бяхме бедни под нулата, глад. Започнахме я ей така с ентусиазъм, с тухли събираш, сам зидаш. Започнах я беден и стигнахме до мазата и като изкарахме пари я довършихме. Като се върнах студент от Москва имах 330 долара и ги дадох за екскурзия по Средиземно море.Сега мога да си купувам всичко, но купувам, което ми е интересно, което е в единична бройка, в спорта като флайборд, уникални автомобили и т. н. Семейството по често се събираме в чужбина, Шри ланка, Дубай, Малдивите“, обясни Веселин Марешки.

„Знам, че ще промени нещо и затова ми се искаше да стане президент“, заяви дъщеря му Александра. Тя призна, че е недоволна от мнението на другите за нея, като за милионерската дъщеря, която купува скъпи дрехи и си прави каквото иска. „Любимата ми марка е Фиат Пунто. Не обича много скъпи неща. Всички смятат, че съм разглезена. Не са ми интересни колите на баща ми“, отсече Алекс.

„Купих й скъпа кола, тя я кара един ден и я върна. А аз я взех за по-голямата й сигурност. Това не ми хресва. Купува си евтини дрехи и това много ме дразни“, коментира разсъжденията на щерка си Марешки.

„Показността ме дразни. На тате му трябва бърза и сигурна кола, защото много пътува, казва Алекс. Сега ще се наложи и хеликоптер да си купим, допълва аптекарският бос. „Ще ме е срам да кацна с хеликоптер в университета“, отсече милионерската дъщеря. Тя отказвала и скъпи екскурзии на екзотични дестинации. Последно отказала да оттъхне на Малдивите.

„Достатъчно съм богат, имаме аптеки, бизнес и фитнеси. Първата аптека беше през 1992 г., 1994 и 1995 другите и сигурно така е станал първия милион. В началото се опитаха да ме смачкат – конкуренцията. Сега имаме 350 аптеки и 15 бензиностанции, имаме фитнес с около 2 лв. за тренировки, концесионери сме на плаж, където чадър и шезлог е 2 лв. На тези обеми – милиард годишно ми е лесно да сложа по високи надценки, но ограбвайки потребителите – така се самоубиваш. Искам да вляза в учебниците по история като човекът възродил тази държава“, заяви Марешки.

 
<
Budnavarna