Начало » Общност » 4 каруци хванаха при проверки горските стражари

4 каруци хванаха при проверки горските стражари

20 акта и 15 констативни протокола са съставени през изминалата седмица в обхвата на Североизточно държавно предприятие. Горските стражари са задържали общо 11,6 куб. м дърва за огрев и 4 каруци.
В периода от 14 до 21 ноември мобилните екипи към горските и ловни стопанства на територията на четирите области: Варна, Добрич, Търговище и Шумен, са извършили 867 проверки. Инспектирани са 208 обекта за добив на дървесина, 255 превозни средства, 321 ловци, 77 физически лица и др.
Два акта и един констативен протокол са съставили горските стражари на територията на ДГС „Варна”. Задържани са 2 куб. м незаконно добита дървесина и една каруца.
В резултат от проверките, предприети от ДГС „Търговище”, са задържани 1,9 куб. м дърва за огрев и две каруци. Съставени са два акта за нарушения по Закона за горите.
За незаконната сеч на 1,5 куб. м дърва за огрев служители на ДГС „Генерал Тошево” са съставили два акта и седем констативни протокола. На територията на стопанството през изминалата седмица е задържана и една каруца.
Служители на ДЛС „Балчик” са разкрили 6,2 куб. м незаконно добита дървесина, за които са съставени два акта.
Шест акта и три констативни протокола отчете ДГС „Суворово”. След извършените през миналата седмица проверки горските стражари към ДГС „Омуртаг” са написали два акта и един констативен протокол. Два констативни протокола по Закона за горите са съставили служители на ДГС „Добрич”, а един – на ДГС „Шумен”.

 
<
Budnavarna