Начало » Девня » Още търсят кандидати за парамедици в Девня

Още търсят кандидати за парамедици в Девня

Кампанията на Община Девня по проект „Нови възможности за младите хора“ на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) въвВарна е нафиналната си права. В срокдо 30 ноември т.г. всички младежи на възраст до 29 години могат да подават документи за безплатно професионално обучение за парамедик – трета квалификационна степен, като по време на подготовката те ще получават стипендия и ще им бъде осигурена работа за 6 месеца в ЦСМП-Варна или в болница, източник /Varna24.bg/.

Кандидатите за обучението трябва да отговарят на общите условия за участие: да са на възраст между 15 и 29 години; да имат постоянен или настоящ адрес в областта; да не учат средно или висше образование най-малко от 4 месеца; да не работят най-малко от 4 месеца и да не са собственици или управители на фирма; да не сарегистрирани земеделски производители; да не са били регистрирани в Бюрото по труда през последните 12 месеца.
Допълнителните условия за младежите, които ще започнат професионално обучение за парамедик и ще получат работаследтова, са: да имат валидна шофьорска книжка най-малко от 2 години; да имат завършено средно образование.
Всички кандидати от община Девня, които са навъзраст от 15 до 29 години, могат да се свържат за допълнителни разяснения със служителите на общинската администрация на място (ОбщинаДевня, ет. 2, стая 7) или на телефони: 0519/470 64 – Полина Василева; 0899/378 281 – Мая Добрева; email: oep@devnya.bg.
Проектът, който се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предвижда общо 70 младежи от Варна и региона да бъдат разделени в 3 обучителни групи. 30 от тях ще получат безплатно професионално обучение за парамедик, след което ще бъдат наети на субсидирана заетост. Други 26 младежи ще бъдат върнати в образователната система, а 14 щебъдат записани в Бюрото по труда.
 
<
Budnavarna