Начало » Общност » Глобиха шестима пешеходци за нарушения на пътя във Варненско

Глобиха шестима пешеходци за нарушения на пътя във Варненско

Шестима пешеходци във Варненско са засечени от полицията да нарушават правилата за движение, предаде Дарик. В периода от 14 до 20 ноември по пътищата в региона са установени 34 неправоспособни шофьори, сочат данните на МВР.

След употреба на алкохол са засечени 23 водачи, като в 7 от случаите употребеният алкохол е бил над 1,2 промила.

През посочени период са били установени общо 735 нарушения на пътя. Издадени са 188 фиша и са съставени 264 акта.

За периода в областта са настъпили 14 пътно-транспортни произшествия с пострадали хора, при които е загинал един човек, а 19 са били ранени.

Според данните в национален мащаб, броят на установените неправоспособни водачи е 590. 283 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 142 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Положителни проби за шофиране под въздействие на наркотични вещества са отчетени при 24 водачи, 13 от които са тествани с полеви тест. За периода в страната са настъпили 111 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 17 души, 121 са пострадали.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

 
<
Budnavarna