Начало » Общност » Времето с BudnaVarna.bg – 28 ноември 2016

Времето с BudnaVarna.bg – 28 ноември 2016

Днес над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над останалата част от страната също ще преобладава облачно време. От северозапад ще нахлува студен въздух. Ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и в Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4°-7°, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9°-11°.

Атвосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

 
<
Budnavarna