Начало » Спорт » Питбула почнал да мачка руснака от третия рунд (видео)

Питбула почнал да мачка руснака от третия рунд (видео)

Датата е 25.11.2016 г. Градът Москва, а събитието – „Битва Чемпионов“ 9. Организатори са  Российский Союз Боевых Искусств и най-голямата световна организация по кикбокс WAKO.

Последната среща от вечерта е по правилата на кикбокса в стил К1 за световната титла на WAKO PRO. Претенденти за титлата са варненският боец Владимир Вълев – Питбула и руснакът Максим Колпак. И двамата с богато минало в аматьорския и профи кикбокса.

Още с удрянето на гонга в първия рунд Влади започна в типичния си стил напред и само в атака, като непрекъснато притискаше противника си по ъглите. Колпак от своя страна тактически пласираше дъги кикове, част от които попадаха точно и спираха за части от секундата атаката на нашият боец. Битката до третия рунд беше оспорвана с размяна на много и точни удари от двете страни. В средата на трети рунд Питбула започна да взема превес и на няколко пъти пласира мощни серии с ръце като завършваше с изключително силен лоукик в опорния крак на своя опонент.

В четвъртият рунд нещата вече бяха почти ясни и по-добрата подготовка и издръжливостта на българина си оказаха думата. Още няколко серии от мощни комбинации и зверски силен ъперкът в черния дроб пратиха Колпак в ъгъла с наведена глава. Няколко секунди след отброяването същият се отказа категорично и рефера обяви край на срещата.

Така след тази жестока битка България има своя първи Световен шампион в професионалния кикбокс в стил К1 в категория до 71,800 кг. Повод за гордост на самият шампион, на неговото семейство, на българският кикбокс както и на цяла България, защото точно този варненски боец е прославил името на нашата мила родина по целия свят !!!

 

 
<
Budnavarna